Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Danmark language:Dansk
shutterstock_621211682.jpg

15 jul 2019

Best Practice: Levering af cement

Lasse Jiborn - Commercial Director of Intelligent Optimisation

Ruteplanlægning og forretningsoptimering

Der er gode nyheder til cementproducenterne og distributørerne: Byer rundt omkring i verden blomstrer op. I øjeblikket bor omkring 55% af verdens befolkning i byer. FN forventer at dette tal stiger til 68% inden 2050.

Urbanisering kræver modificerede og nye infrastrukturer samt boliger, hvilket skaber muligheder for virksomhederne i cementbranchen at vokse. Men det kræver at de skaber værdi.

Cementdistributører har en række vanskelige udfordringer, da transportomkostningerne konstant svinger op og ned. Ca. 30-35% af prisen på cement kommer fra leveringsomkostningerne. For at beskytte margener og forblive konkurrencedygtig er det afgørende for distributørerne at sænke disse omkostninger - uforudsigelige som de er - og ikke lade kundeservice lide under de omkostningsbesparende tiltag. Nøglen til sucess er at følge den bedste praksis i branchen.

Digital planlægning
Ved hjælp af digitale løsninger kan man skabe effektivitet, der munder ud i en reel værdi for dig og dine kunder. Det, vi taler om her, er faktisk meget simpelt: en best-in-class løsning til flådeplanlægning og -optimering, som giver dig realtids transportoptimering samt et styringssystem. Dette er dynamisk planlægning, der gør det muligt at imødekomme hverdagens krav og kompleksiteter, fra planlægning af distribution i både bulkform, samt mindre leveringer af cement i bigbags, til håndtering af ordrer med korte tidsvinduer. Systemet burde også kunne håndtere integration af ad-hoc ordre i planlægningen for at minimere tom kørsel for distributørerne.

Fuld gennemsigtighed
Overvej den traditionelle måde at arbejde med transportplanlægning på; det starter altid med decentraliseret planlægning. Uanset hvor dine fabrikker og kunder befinder sig, har du en eller flere planlæggere, der håndterer flere tankbiler. Du har (måske) også en decentraliseret ordre modtager. Der er også en frist for hvornår ordrer skal være placere for at de kan leveres næste dag. Hos de fleste virksomheder vil det være middag eller tidligt om eftermiddagen. Tankbilerne kører oftest kun i deres lokalområder og må ofte køre tomhændede hjem.

Den bedste praksis er at slå gennem disse siloer for at opnå gennemsigtighed i, hvad der sker på forskellige steder, selv indenfor din forsyningskæde. Dette er, hvad en god flådeplanlægningsløsning bør tilbyde. Systemet vil vide, hvor alle dine tankbiler er, de nødvendige kvalifikationer og afstanden til kunderne, før du bestemmer det mest omkostningseffektive sted at levere fra.

Digitaliseret workflow
For en moderne og agil virksomhed er det afgørende, at relevante it-systemer integreres for at skabe en effektiv og logisk arbejdsgang for dine medarbejdere. Dette opnås gennem realtidsintegration mellem dit ERP-system og flådeplanlægningssystemet, samt en automatisk udveksling af vejningsdata fra vejningssystemet til flådeplanlægningssystemet.

Fleksibilitet
Den ovennævnte situation er et eksempel på den fleksible arbejdsproces, som et sådan system burde give. En agil og fleksibel arbejdsgang vil give dig en konkurrencemæssig fordel. Du kan reagere på data i realtid og få et samlet overblik over din transport.

Du kan opbygge dine planer trinvist, overvåge udførelsen og omplanlægge efter behov, herunder omdirigere en ordre der allerede er på vej. Desuden er en hyppig årsag til driftsforstyrrelser, når ordrer annulleres efter de allerede er blevet lastet på tankbilen. Med en best-in-class flådeplanlægningsløsning får du automatisk forslag til omdirigering af de sent aflyste ordrer, og minimerer derved deres påvirkning på din bundlinje.

Med en best-in-class løsning har du et værktøj, der automatisk gør dine ruter mere effektive for den efterfølgende dag. Det handler kort sagt om fleksibilitet; når nye ordrer modtages, eller trafikrapporter kommer ind, skal du være i stand til at optimere dine ruter for at levere en fremragende kundeservice. Aldrig mere vil du bekymre dig om ordrefrister. Eller tomme tankbiler. Skab din værdi.

Historisk data
Med historisk data i prognosemodulet, der er en del af din flådeplanlægningsløsning – hvis altså du har et af de førende systemer i branchen – kan du forudsige, hvornår næste levering skal sendes afsted til kunden. Dette definerer effektiviteten og den automatisering du kan opnå med det korrekte system. Der bliver nemlig også automatisk genereret ordrer, der flyttes ind i dit planlægningssystem til ruteoptimering. Alt du behøver er en eller to ugers data fra sensorer, når du går i gang med implementeringen. Mere behøver du ikke, før den rigtige løsning kan skabe resultater for dig.

Vær forberedt
Det er værd at bruge et analysemodul med din flådeplanlægningsløsning, da det vil give dig muligheden for at simulere ”what-if” scenarier. På denne måde kan du analysere og bestemme handlingsplaner for potentielle hændelser, f.eks. strukturelle eller leveringsændringer hos kunden. Det kan være alt muligt forskelligt. Hvad du får ud af det, er evnen til at estimere langsigtet efterspørgsel på ressourcer, evnen til at opnå et højt kundeserviceniveau, samt evnen til at fastlægge KPI'er og budgetmæssigt præcist.

Branchekendskab med AMCS Fleet Planner
AMCS Fleet Planner er ideel til enhver situation, du møder i når du skal levere cement. Systemet hjælper med at forenkle alle trin i din hverdag. Hvis du vil være blandt de bedste i branchen, er det her, du starter.