Dansk
Alle løsninger Brancher Succeshistorier Ressourcer Om AMCS
Kontakt
Kontakt osBrochurer
Blog august 2021 Updated juli 2023

Transport af husdyr til avl: overholdelse af sundhedsbestemmelser

Transport af dyr til avl fra gård til gård, hvilket minimerer den tid, de bruger på lastbiler, indebærer indviklede bevægelser for at sikre deres sundhed og velvære. For det første har du et kort vindue til afhentning og levering.

Læs branchevejledningen

Jan Tønder

Intelligent Optimization Solution Advisor

Transport af dyr til avl fra gård til gård, hvilket minimerer den tid, de bruger på lastbiler, indebærer indviklede bevægelser for at sikre deres sundhed og velvære. For det første har du et kort vindue til afhentning og levering.

Planlægning indebærer koordinering af velfærdsreglerne med tidsvinduer, sanitære kontroller, varierende besøgstider og regler, ordren dyr transporteres ind til sygdomsbekæmpelse, og selvfølgelig i sidste øjeblik ændringer.

Hvis du af en eller anden grund eksporterer levende dyr, skal du have et eksportsundhedscertifikat (EHC) for at bekræfte, at bestanden opfylder de sundhedsmæssige krav i destinationslandet. Med så mange detaljer at tage sig af, planlægning er kompleks. Til gavn for dyrene og dine margener skal du arbejde effektivt. Spørgsmålet er, hvordan?

Svaret: skalerbar, skybaseret teknologi

Specifikt er det, du har brug for for at forenkle komplekset, den rige funktionalitet hos den bedste AMCS Livestock Planner. Det er designet til branchen og de udfordringer, du står over for, og kan gøre dit job lettere og reducere dine driftsomkostninger. Den planlægger i henhold til tidsvinduer, kapacitetsgrænser, adgangsbetingelser og en række andre kvalifikationer.

Lad os se nærmere på det.

Viruspatogener truer husdyr

Komplekse virale interaktioner udgør en alvorlig trussel mod dyr til avl. Derfor skal lastbiler rengøres og desinficeres efter hver afsluttet rute og sættes i karantæne i 12 timer, før de udføres om morgenen.

Gårde besøges i henhold til sygdomskategoriplanen hele dagen. Den mindst inficerede bestand afhentes først og arbejder gradvist på at samle dyr op i de mest inficerede områder. Denne ordre minimerer den tid, inficerede dyr udsættes for de andre.

Planlægning af denne tidsplan er ikke nogen let opgave. Det kan det dog være. AMCS Livestock Planner optimerer tidsplanen, giver en basisplan og giver dine planlæggere mulighed for at påtage sig andre opgaver.

Ordrer i sidste øjeblik

Ordrer kommer ind fra opdrættere til indsamling og levering af husdyr. Disse ordrer skal ske den dag, men dine lastbiler er allerede ude at udføre ordrer. Aflevering af disse ordrer til de nærmeste lastbiler er ikke skåret og tørt på grund af dyresundhed og velfærdsbestemmelser.

AMCS Livestock Planner udfører automatisk indsættelse af disse ordrer i sidste øjeblik i planen. Hvis nogen ordrer skaber potentielle problemer eller lovgivningsmæssige problemer, vises advarsler på skærmen. Dette skyldes, at AMCS Planner er konfigureret til lokale og regionale regler. Vi kan tage det et skridt videre ved at tilpasse det med yderligere parametre, såsom sundhedsklassificering, overvågning og dataindsamling, hvilket vil øge din effektivitet endnu mere.

Men ikke alene vil AMCS Livestock Planner advare dig, når du bryder reglerne. Det vil give forslag til, hvad de skal gøre i stedet. Uden disse advarsler og forslag, kan du skabe større problemer for dig selv og dyrene.

Det er sådan, du arbejder effektivt.

Algoritmer gør det tunge løft

Avancerede algoritmer opdaterer løbende planlægnings- og ruteplaner hele dagen, efterhånden som flere oplysninger bliver tilgængelige. Det holder tidsplanen fleksibel, selvom komplekse parametre er involveret. Formålet med AMCS Livestock Planner er langt mere vidtrækkende end at minimere rejsetiden for avlsdyr og overvåge forsinkelser. Det handler om smartere og mere effektive måder at arbejde på.

Det planlægger ifølge dyre- og sundhedsklassificering at kontrollere nedbrydning og gennemsigtighed og rute rundt i karantæneområder ifølge de seneste oplysninger.

Styrken ved data

Du kan oprette forbindelse til dine lastbiler og indsamle driftsdata til rapportering og analyse. Disse data kan variere fra tilbagelagte afstande til tid brugt på lastbiler til sundhedsforringelse og uplanlagt aflæsning og på lastning. Du kan generere rapporter og analysere dataene for at få dybere indsigt i driften. Denne indsigt viser dig, hvor du kan oprette effektivitetsgevinster.

AMCS Livestock Planner brugere rapport:

Webinar:

Avlsdyr: Sådan overholder du sundhedsbestemmelser inden for husdyrtransport

Vi kan hjælpe dig med den nyeste teknologi for at sikre avlsdyrs velfærd og lavere driftsomkostninger. Sådan udvider du margener. Se en demonstration af AMCS Livestock Planner og lær af eksemplet med et firma, der kom videre med vores hjælp.

Del dette på:

Facebook X LinkedIn

Er du klar til at se, hvad AMCS kan gøre for dig?

Lad AMCS vise dig, hvordan du optimerer din drift, så den bliver mere effektiv, øger overskuddet og får din virksomhed til at vokse.

Anmod om en demo

Vil du vide mere?

Find ud af, hvordan AMCS kan hjælpe dig med at øge effektiviteten og forbedre dyrevelfærden i vores Industry Guide to Transporting Livestock.

Læs branchevejledningen

Ressourcer

Webinar

Innovationer i den cirkulære økonomi: AI i ressourcehåndtering

Brochure

AMCS værktøjskasse til bæredygtig transport

Begivenhed

ESG Europe Summit

Få vist andre ressourcer

Brochure om husdyrplanlægger

Lær hvordan du overvinder udfordringer som; dyrevelfærd, stressreduktion og sygdomsbekæmpelse til kapacitetsbegrænsninger og indsamlings- / leveringsvinduer.

Download brochure
DEMO

Anmod om en demo for at vise hvordan vores software løsninger kan skabe vækst og bæredygtighed i netop din virksomhed.

Undersøge Karriere Løsninger Ressourcer Fortrolighedserklæring Juridisk meddelelse Hold kontakten Tilmeld dig vores nyhedsbrev Følg os på