Dansk
Alle løsninger Brancher Succeshistorier Ressourcer Om AMCS
Kontakt
Kontakt osBrochurer
Nyheder oktober 2016 Updated december 2023

Er tiden inde til PAYT?

Download

Mark Abbas, Chief Marketing Officer for AMCS, diskuterer den nylige støtte til PAYT-systemer, og om ændringer i det økonomiske, teknologiske og sociale landskab betyder, at tiden er inde til at begynde at fremskynde udbredelsen af dem.


Indførelsen af Pay As You Throw (PAYT) eller Pay By Weight (PBW) i den kommunale sektor har været et populært samtaleemne på det seneste, hvor formanden for Local Authority Recycling Advisory Committee (LARAC) og mange ledende branchefolk nu åbent støtter indførelsen.

PBW-systemer giver de lokale myndigheder en fantastisk mulighed for mere nøjagtigt at prissætte tjenester, forbedre driftseffektiviteten og bedre styre de materialer, som de er ansvarlige for. Samtidig giver de beboerne et ekstra middel til at kontrollere deres egne husholdningsregninger.

Indførelsen af dem er dog ikke uden udfordringer. Der er stadig en udbredt opfattelse af, at PBW blot er en "skjult skat", der gør det muligt for myndighederne at opkræve mere af beboerne for deres service - en opfattelse, som branchen ikke har formået at ryste helt af sig. Der er også bekymring for, at PBW vil øge fly-tipping eller afbrænding af affald for at undgå afgifter, som det skete i landdistrikterne i Irland efter PBW's introduktion.

I det nuværende klima skal business casen for investering i denne ekstra kapacitet OGSÅ være stadig mere robust. Selv om onboard-systemer nu er meget omkostningseffektive, repræsenterer de stadig en betydelig investering for operatørerne. I kommercielle og industrielle sektorer har forbedringer i flådeeffektivitet og materialestyring kombineret med øget automatisering og forbedret ledelsesinformation reduceret tiden til at realisere et betydeligt investeringsafkast. Kan dette blive en realitet i den offentlige sektor?

Markedet, teknologien og økonomien fortsætter med at udvikle sig og innovere. I den seneste tid har vi set en række udviklinger inden for on-board vejningsteknologi, der har gjort det både mere praktisk og økonomisk overkommeligt. Resultatet er, at der nu findes systemer til brug på de fleste køretøjs- og lifttyper, herunder splitbins og handelslifte.

En vigtig udvikling er, at køretøjsproducenterne nu leverer køretøjer med løfteudstyr, der allerede er forberedt til installation af vejeudstyr. Det reducerer omkostningerne forbundet med eftermontering af kits på ældre køretøjer dramatisk, da der ikke er behov for yderligere fabrikation. Det reducerer også den tid, køretøjerne skal være væk fra vejen, hvilket altid har været en vigtig overvejelse.

Teknologien i selve vejesystemerne er også blevet forbedret. Hver personløfter kan nu installeres med en vejecelle, så to eller flere forskellige husholdningsspande kan vejes uafhængigt og samtidigt. Dette dynamiske design fjerner behovet for at stoppe personløfteren for at få en nøjagtig vægtaflæsning, så det påvirker ikke køretøjets produktivitet.

Historisk krævede systemer en masse ledninger og forbindelser, da hvert element blev installeret individuelt. Det gjorde montering og kalibrering til en tidskrævende og i sidste ende dyr affære. Moderne systemer har forbedret grænsefladerne til løftereguleringerne betydeligt og reduceret antallet af nødvendige sensorer og signaler. Det gør installationen lettere, reducerer komponentomkostningerne og minimerer de potentielle fejlkilder, hvilket forbedrer driftssikkerheden.

Disse teknologiske forbedringer betyder, at vi nu måske er nået til et punkt, hvor vi seriøst bør overveje muligheden for at skifte fra et fast opkrævningssystem til en mere retfærdig model med variabel sats. Presset på både de lokale myndigheders og husholdningernes budgetter betyder, at det virker fornuftigt at tage fat på det faktum, at affald er det eneste forsyningsprodukt, som borgerne ikke har nogen direkte kontrol over. De store affaldsproducenter profiterer på bekostning af de mere sparsommelige og affaldsbevidste forbrugere.

Muligheden for at tilbyde en service, hvor beboerne kun betaler for det affald, de producerer, er ikke kun mere retfærdig, men vil utvivlsomt være med til at tilskynde til en adfærdsændring, der fører til øget tilgængelighed af sekundære ressourcer og en reduktion i bortskaffelsesomkostningerne.

Disse systemer har også et meget bredere anvendelsesområde. De oplysninger, de giver, kan bruges til at opnå betydelige omkostningsbesparelser og miljøfordele gennem forbedret driftseffektivitet og stærkt forbedret rapporteringsevne. Nogle af de vigtigste fordele er:

Del dette på:

Facebook X LinkedIn

Er du klar til at se, hvad AMCS kan gøre for din kommunale affalds- og genbrugsvirksomhed?

Find ud af, hvordan AMCS Platform kan reducere dine omkostninger og øge din driftseffektivitet.

Anmod om en demo

PAYT-brochure

End-to-end Pay As You Throw-løsning til affaldsindustrien

Download

Ressourcer

Brochure

AMCS BETALER FOR LEVERANDØRBETALINGER TIL METALGENBRUGERE

Begivenhed

ESG Europe Summit

Begivenhed

Innovation og bæredygtighed for en cirkulær økonomi

Få vist andre ressourcer
DEMO

Anmod om en demo for at vise hvordan vores software løsninger kan skabe vækst og bæredygtighed i netop din virksomhed.

Undersøge Karriere Løsninger Ressourcer Fortrolighedserklæring Juridisk meddelelse Hold kontakten Tilmeld dig vores nyhedsbrev Følg os på