Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Danmark language:Dansk
Grise_På_Lastbil.JPG

Alle transporter og leveringer skal være økonomisk mulige, hvilket betyder så højt et fyldningsforhold som muligt, såvel som mindst muligt kilometertal.

519 Volvo forfra (002).JPG

Fordele

Danish Crown oplevede en reduktion i planlægningstid på 15-25% og en stigning i antal af transporterede grise

Danish Crown

Et stærkt værktøj til at reducere transportomkostningerne konstant

Danish Crown, en af verdens største eksportører af svinekød, håndterer årligt 14 millioner slagtegrise alene i Danmark. Danish Crown anskaffede sig i 2016 transport- og planlægningssystemet AMCS Livestock Planner og gjorde det tilgængeligt for alle deres transportører. Formålet var at reducere transportomkostningerne, få et realtidsoverblik over transporten og sikre en stabil forsyning af slagtegrise.

Danish Crown havde et behov for at koble transporten med slagteriernes kapacitet og derved sikre flowet i produktionen. Det, de manglede, var et værktøj til at kunne matche antallet af indkommende dyr med den kapacitet, der er på slagteriet i et pågældende tidsrum.

Udfordringen

Transportplanlægger hos Dansk Grisetransport, Martin Damgaard Larsen, fortæller: ”De mange krav til transport af levende dyr kan være udfordrende under planlægningen. Der er eksempelvis krav til, hvor mange grise lastbilen må indeholde i relation til grisenes størrelse, hvilke grise man må have på lastbilen ud fra smitterisiko og at man altid skal kunne dokumentere, hvor grisene kommer fra. Landmændene har også ofte selv krav til, hvornår deres grise afhentes. Alt dette påvirker frihedsgraden i transporten og medfører mange variabler, som skal indgå i planlægningen."

Løsningen

Med systemet har Danish Crown sparet arbejdstid på selve planlægningen og fået bedre beregning af tid og økonomi. Systemet viser med det samme økonomien i transportplanen og konsekvenserne ved hver ændring, der foretages. Det giver en smartere planlægning og en mere effektiv transport. Transportplanlægger Martin Damgaard Larsen fortsætter: ”AMCS Livestock Planner sender rutelisterne direkte til chaufførernes mobile enheder og modtager statusmeldinger tilbage fra dem i realtid. Vi har derfor mulighed for at følge afviklingen i realtid og for at reagere på forsinkelser."

Resultaterne

”Da vi fik AMCS Livestock Planner hos Dansk Grisetransport, fik vi tidligt en klar effektivisering i driften,” siger Transport og logistikchef Henrik Ringskær: “Vores mål er at reducere omkostningerne ca. 5 % årligt, og da 85 % af vores omkostninger ligger i transporten, er det vigtigt at have et stærkt planlægningsredskab.”

Hvis du vil vide mere

Download casen og læs om alle de fordele og resultater Danish Crown har opnået med implementeringen af AMCS' Intelligent Optimeringsløsning med Route Planner og Mobilløsning!

 

Achievements

25

Experienced decrease in planning time

5

reduce costs with approximately a year

20

Increased quality of transport and delivery reliability

Anmod om en demo