Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Danmark language:Dansk
REMA_TRAILER_0103.jpg

Reitan

"Overgangen fra vores gamle manuelle system til AMCS' dynamiske løsning af høj kvalitet har resulteret i utallige fordele, som ikke alle kan gøres op i penge."

519 Volvo forfra (002).JPG

Danish Crown

Alle transporter og leveringer skal være økonomisk mulige, hvilket betyder at maksimere fyldningsforholdet og minimere kilometertal.

justeat-01.JPG

Just Eat

Automatisk ruteplanlægning med AMCS' distributions- og planlægningsløsning hjælper Just Eat med at håndtere travle tidspunkter.

Loomis

Store reduktion i distributionsomkostningerne

Loomis Danmark er en af de førende virksomheder inden for værdihåndtering i Danmark. I 2005 investerede virksomheden i ruteoptimeringssystemet AMCS Route Planner, og nu er rentabiliteten i Loomis’ kontantdistribution steget markant.

Udfordringen

Loomis Danmark er en del af den multinationale værdihåndteringsvirksomhed Loomis Group, der opererer i 11 lande i Vesteuropa og i USA. Virksomheden beskæftiger sig med alt fra seddelafhentning til tælling, sortering og levering af penge.

Som en af de førende danske værdihåndteringsvirksomheder varetager Loomis Danmark distribution og afhentning af kontanter til og fra pengeautomater, banker og detailbutikker. Loomis Danmark råder over to primære sorteringscentre, i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, hvorfra 40 biler håndterer distributionen.

Sune Henriksen, som er it-chef hos Loomis Danmark, forklarer: “Hovedårsagen til, at vi implementerede et ruteplanlægningssystem, var, at vi oplevede betydelige tab inden for pengedistributionen. Da det er kernen af vores forretning, var vi simpelthen nødt til at få ændret dette.”

Løsningen

AMCS Route Planner blev implementeret i 2005, og umiddelbart efter pilotperioden købte Loomis systemet. “Implementeringen forløb forholdsvis smertefrit, og driftscheferne fandt hurtigt ud af at bruge systemet,” konstaterer Sune Henriksen.

”Før AMCS Route Planner blev implementeret, omfattede ruteplanlægningen en gruppe på 8-10 planlæggere og chauffører, der brugte 160 timer på at udarbejde stamplanen manuelt.

Resultaterne

“Vi er yderst tilfredse med de resultater, som AMCS Route Planner har givet os,” konkluderer Sune Henriksen. ”På grund af den enorme mængde tid, vi sparer på planlægning, samt den store reduktion i distributionsomkostningerne har vi fået et meget hurtigt afkast på investeringen.”

Væsentligste fordele ved implementering af systemet:

  • En betydelig reduktion i antallet af køretøjer og chauffører.
  • 99,9 % serviceopfyldelse efter ny stamruteplanlægning.
  • En markant reduktion i planlægningstid, fra cirka 300 timer til 8 timer i alt.
  • En forbedring i hyppigheden af stamplanlægning med 20-30 gange.
  • Bedre intern koordinering og nem rentabilitetsberegning af kunder.

Hvis du vil vide mere

Hvis I vil vide, hvad et avanceret optimeringssystem kan gøre for jeres virksomhed, så besøg vores hjemmeside eller kontakt salg. Vi vil med glæde hjælpe jer med at finde ud af, hvilke effektiviseringsfordele jeres virksomhed kan opnå med et af AMCS’ systemer.

Anmod om en demo