Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Danmark language:Dansk
REMA_TRAILER_0028.jpg

"Uden AMCS ville vi aldrig være blevet så dynamiske og effektive."

REMA_TRAILER_0103.jpg

"På to år opnåede vi komplet kontrol over processerne, samtidigt med at vores effektivitet, kundeservice og margener blev forbedret betydeligt."

Reitan

Leverer bedre service for både varehuse og butikker

Reitan Distribution leverer forbrugsvarer til en lang række kædeforretninger i Danmark, inklusive 7-Eleven, Rema1000, Q8, XY og Statoil. Virksomheden er en del af den norske Reitangruppen, som er en af Skandinaviens største detailvirksomheder med 27.500 ansatte og en 2009-omsætning på mere end 7,1 milliarder euro.

Med 6.600 leveringer om ugen og 48 millioner kolli om året er Reitan Distributions transport meget omfattende, og den står for en tredjedel af omkostningerne. Virksomheden opererer med seks leveringsdage om ugen, diverse leveringsmønstre for forskellige varetyper og adskillige restriktioner vedrørende for eksempel butikskrav, miljølovgivning og distribution i beboelsesområder.

Udfordringen

Reitan Distributions primære formål med at anskaffe et nyt ruteplanlægningssystem var at kunne levere bedre service til både lagre og butikker og at blive i stand til at følge og kontrollere driftsafviklingen, hvormed virksomheden også ville opnå bedre sporbarhed og proof of delivery. Desuden skulle systemet bidrage til opfyldelsen af det overordnede mål om at reducere distributionsomkostningerne med 20-25 %.

Løsningen

For at nå disse mål indledte man en grundig research- og udvælgelsesproces, som resulterede i valget af AMCS’ løsning. ”De væsentligste årsager til at valget faldt på AMCS’ løsning, var systemets fleksibilitet med hensyn til dynamisk planlægning og dets store brugervenlighed,” forklarer Preben Lyng Nielsen. ”Desuden har systemet en god kobling til virksomhedens økonomidel. Med dets dynamiske planlægningsfunktionalitet kan vi nu straks se, hvor meget vi vinder ved at foretage planjusteringer. Det gør det også muligt for os at kontrollere udnyttelsesgraden af ressourcer og faktureringen af vognmænd.”

Resultaterne

AMCS’ system har gjort dem i stand til at fordele arbejdsmængden jævnt over hele ugen og samle ordrer i de samme distrikter på de samme ruter. Dette er alfa og omega.

Minimum 10 %’s reduktion af distributions-omkostningerneReduktion på 50 % i tidsforbruget fra ordrefrist til faktisk leveringVæsentligt forbedret overblik og langt mere fleksibel driftsafviklingØget kontrol med processen, faktureringen og udnyttelsen af ressourcerBedre service over for butikkerne og smidigere arbejdsgange på lagrene

Hvis du vil vide mere

Download casestudiet og læs om alle de fordele og resultater Reitan har opnået med implementeringen af AMCS' distributions- og planlægningsløsning.

REMA_TRAILER_0028.jpg

Anmod om en demo